Muutaman päivän meillä on ollut hiukan surullista, koska Eepu on ollut tosi huonossa kunnossa. Eilen joutui tehotarkkailuun eläinlääkäriin, kun ei syönyt eikä ottanut lääkkeitään. Tänäänkin vietiin Eepu lääkäriin ja se jäi sinne tippaan ja huomennakin vielä. Yöksi ollaan haettu kotiin.
1932449.jpg
Kaikki alkoi noin 4 kk sitten kun Elmeri vietiin kovan yskän takia eläinlääkäriin hoitoon. Mitään ei oikein löytynyt, diagnoosi keuhkokuume ja hengitystietulehdus. Silloin oli kovat tulehdusarvot. Antibioottikuuri.

En enää pysy laskuissa mukana kuinka monennella kerralla löydettiin oikea vika mistä kaikki johtuu eli ruokatorven laajentuma. Ruokatorvessa on sellainen veltostunut kohta mihin ruoka jää pussiin eikä mene mahalaukkuun asti. Syöminen täytyy tapahtua pystyasennossa ja ruokailun jälkeen herraa täytyy pitää pystyssä noin 10-15 minuuttia. Onnistuu, mutta kun Elmeri on kova syömään kaikkea ulkona niin sen takia meni huonoon kuntoon. Ajttelimme hommata kun tervehtyy kuonokopan ulkoiluun ettei pääse juomaan eikä syömään ulkona mitään ylimääräistä. Aina kun ruoka jää "pussiin" niin alkaa oksentaminen ja siitä menee osa keuhkoihin joka aiheuttaa keuhkotulehduksen.

Toivomme että Elmeri saataisiin terveeksi ja pääsimme toteuttaan ruokailuja yms. "terveen" koiran kanssa. Ikinähän ruokatorven laajentuma ei tule paranemaan, mutta sen kanssa voi elää jos vain saadaan ruoka alas asti.
1932462.jpg