Ajattelin esitellä hiukan kissaamme, Ykää... Herra on syntynyt  27 . heinäkuuta vuonna 2001 eli unikeon päivänä...
340879.jpg
Ensi kertaa Herra Ykä alias George tavattiin muistaakseni halkopinossa sisarensa kanssa. Tässä on jo päästy mukavasti sisätiloihin. Kuvassa lapsiaansa hoivaa supermamma Siru.

340877.jpg
Ykä oli pikkusena kova poika, jätkä sihisi ja räki kirjahyllyn alla. (Sitä ei kyllä uskoisi kukaan, joka tuntee kissamme, sen verran säysee tyyppi on.) No sitten nämä sisarukset erotettiin Ykän sisko muutti omaan kotiinsa ja Ykä meille. Kauaa Ykä ei meillä ehtinyt olla, kun alkoi oksentamaan, pieni herra oksensi ja oksensi, eikä sille näyttänyt tulevan loppua. Vietiin takasin Sirumamman luo, olo helpottui, palasi kotiin. Käytimme Ykää eläinlääkärissäkin siinä välissä, kun pikkuinen kuihtui kuihtumistaan, eikä mitään syytä miksi oksentelee löytynyt, sai litra tolkulla nestettä suoraan ihon alle, ja selviytyi tästä oksennustaudista, eli on vaikea arvata mistä kissa herramme on saanut nimensä. Nimi ei ole mikään haukkumajuttu, vaikka moni on niin luullut, mutta kun herra on vaan Ykä. Onhan se ihan Ykän näkönenkin. :)

340875.jpg
Pienenä kissapoikana Ykä oli hoikka ja sporttinen heppu. Ykä on ollut aina omalla tavallaan rauhallinen, ikinä ei ole kynsiä käyttänyt leikkiessään, ei edes pienenä. Pohdimmekin joskus kuinka pärjää ulkomaailmassa isojen kollien kourissa, naarmuilta ei ole vältytty, pikku ruhjeita käyty muutamaan otteeseen näyttämässä eläinlääkärissä. Huomioikaa herran suuret korvat pikkuskidinä. :) Ykälä oli pienenä tapana nukkua minun kaulan päällä öisin, vieläkin tulee nukkumaan minun tyynylleni.

340880.jpg
Tässä on Ykä muutaman vuoden, vielä hoikka poika. Nykyään on massaa alkanut kerääntymään luiden ympärille, koska herra ei jaksaisi olla ulkona niin paljon kuin nuorempana. Nukkuu kaapin päällä, käy syömässä, nukkuu, syö, nukkuu....<-Ykän oravanpyörä. Herra käy ulkona kun iskee vessahätä ei paljon muuten viitsisi. Ykällä on ollut aina tapana ollut yöpyä sisällä, on ollut vain muutaman yön ulkona. Ykä on nykyään kylän vanhin kolli ja käy nuorempien kissojen kanssa enimmäkseen psykologista tuijotustaistelua, voitokkaasti. Ykällä on erikoinen tapa tutkia ihmisten autot, kun meille tulee vieraita ja jättävät auton ovet auki.

Moni olisi ottanut Ykän mukaansa käydessään meillä, niin hurmaava hurmuri herra on. Se osaa sulattaa jopa sellaisien ihmisten sydämet, jotka eivät kauheasti kissoista välitäkkään.
340928.jpg
Voiko tällasesta mussukasta olla tykkäämättä???